Δραστηριότητες

Αποδράστε από τα «δωμάτια» της καθημερινότητας στην πόλη και εξορμήστε στη Βαμβακού!

Escape from the everyday routine and city life and explore Vamvakou, Mountain of Parnon and the hiking and cycling trails.

Πεζοπορία

Για να γνωρίσετε καλύτερα τη Βαμβακού, μην χάσετε την ευκαιρία να κάνετε πεζοπορία μέσα στη φύση. Οι εναλλαγές του τοπίου μέσα σε διαδρομή μερικών μόλις χιλιομέτρων είναι εκείνες που θα σας ενθουσιάσουν και θα μετατρέψουν την πεζοπορία σε μια αξέχαστη εμπειρία. Θα δείτε τη μοναδική θέα από το σπηλαιομονάστηρο της Αγίας Κυριακής κρεμασμένο στον βράχο, θα ανακαλύψετε ξωκλήσια και πηγές κρυμμένα μέσα στο δάσος, θα απολαύσετε τη φυσική ομορφιά του βουνού διασχίζοντας το φαράγγι, περπατώντας πλάι στο ποτάμι και παρατηρώντας γύρω σας τους θησαυρούς της φύσης. 

Δύο πεζοπορικές διαδρομές συνθέτουν ένα δίκτυο μονοπατιών 20,5 χλμ. κατασκευασμένo και σηματοδοτημένo σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές, με σκοπό την ικανοποίηση των αναγκών διαφορετικού επιπέδου περιπατητών (από αρχάριους έως εξειδικευμένους). 

Βαμβακού - Αγία Κυριακή - Λογγούς - Αγία Παρασκευή - Πλατύ Ποτάμι  
9.000m / 5.592mil
Βαμβακού - Μεγάλη Τούρλα (κορυφή βουνού Πάρνωνα) 
11.500m / 7.146mil 

Έμπειρος οδηγός βουνού αναλαμβάνει την οδήγηση και ξενάγησή σας στα μονοπάτια της Βαμβακούς. Η δραστηριότητα υλοποιείται όλες τις εποχές του χρόνου και μπορούν να συμμετέχουν άτομα ηλικίας 10-65 ετών. Για κράτηση θέσεων επικοινωνήστε μαζί μας στα 27310 76233 και info@vamvakourevival.org.

Ποδηλασία

Χωματόδρομοι, μονοπάτια ανάμεσα στα δέντρα, ορεινά τοπία έτοιμα για τις ρόδες σας. Η ποδηλασία βουνού στη Βαμβακού είναι μια μοναδική εμπειρία! 

Τρεις ποδηλατικές διαδρομές συνθέτουν ένα δίκτυο 25,5 χλμ. διασχίζοντας τη Δυτική πλευρά του Πάρνωνα, γύρω από το χωριό Βαμβακού.

Πλατύ Ποτάμι - Καταφύγιο 
12.000m / 7.456mil
Λύκου Μοτσάρα - Αγία Παρασκευή - Χοροστάσι 
6.300m / 3.915mil
Σπήλια - Προφήτης Ηλίας - Κάτω Βρύση 
7.200m / 4.474mil

Βάλτε το κράνος σας, πάρτε ένα από τα ηλεκτρικά ποδήλατα με υποβοήθηση HAIBIKE που προσφέρουμε και φύγατε για εξερεύνηση νέων τοπίων.

Off-road περιήγηση με 4x4

Αν ανήκετε σε εκείνους που δεν αγαπούν το περπάτημα ή το ποδήλατο, ζήστε με την οικογένειά σας ή την παρέα σας μία διαφορετική, εκτός δρόμου, περιηγητική εμπειρία στο βουνό. 

Ένα τετρακίνητο, πλήρως εξοπλισμένο όχημα και ένας έμπειρος οδηγός σας περιμένουν για μία απλή περιήγηση για μικρούς και μεγάλους μέσα στο δάσος, ή και για δύσκολες διαδρομές σε ανεξερεύνητα μονοπάτια, όλες τις εποχές του χρόνου.

Για κράτηση θέσεων επικοινωνήστε μαζί μας στα 27310 76233 και info@vamvakourevival.org