Προγράμματα για παιδιά & εφήβους

Με οκτώ ειδικά σχεδιασμένα διαδραστικά εκπαιδευτικά προγράμματα από την Καλλιόπη Κουτρουμπή και άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, η ομάδα Vamvakou Revival προσκαλεί παιδιά και εφήβους, με τα σχολεία ή τις οικογένειές τους σε διασκεδαστικές διαδρομές γνωριμίας με τον πολιτισμό, την ιστορία και τις ομορφιές της Βαμβακούς.

Γνωρίζοντας τη Βαμβακού σαν την παλάμη του χεριού

Περιηγητικά προγράμματα #01

Με οδηγό εικόνες, ήχους, μυρωδιές, γεύσεις και υφές του τόπου, οι συμμετέχοντες «σκαλίζουν τις ρίζες του χωριού»! Ολοκληρώνουν το διασκεδαστικό τους ταξίδι, δημιουργώντας ένα αναμνηστικό εικαστικό ημερολόγιο, για να μετρούν τις μέρες αντίστροφα μέχρι την επόμενη επίσκεψή τους στην Βαμβακού.

Ηλικία 6-12 ετών | Είσοδος: 7 ευρώ

Τα ηχητικά τοπία της Βαμβακούς

Περιηγητικά προγράμματα #02

Οι συμμετέχοντες προσκαλούνται σε ένα διαφορετικό ταξίδι ανακάλυψης της Βαμβακούς, με οδηγό τα αυτιά τους! Γίνονται ενεργητικοί ακροατές πραγματοποιώντας τον δικό τους ακουστικό περίπατο στη Βαμβακού εντοπίζουν, καταγράφουν και συνδέουν ήχους με τη Βαμβακού και τη ζωή των κατοίκων της.

Ηλικία 6-12 ετών | Είσοδος: 7 ευρώ

Βαμβακο-ροές

Περιηγητικά προγράμματα #03

Οι συμμετέχοντες προσκαλούνται σε ένα κυνήγι κρυμμένων «θησαυρών» της κοινοτικής ζωής της Βαμβακούς σε μια διασκεδαστική περιήγηση που συνδέει την ιστορία του χωριού, την υφαντική παράδοση και το σήμερα, με γρήγορη ροή, κινητικά παιχνίδια και πολλές καλλιτεχνικές και δροσιστικές εκπλήξεις.

Ηλικία 6-12 ετών | Είσοδος: 7 ευρώ

Bαμβακίτικη συνταγή

Περιηγητικά προγράμματα #04

Μέσα από ένα διασκεδαστικό ταξίδι ανακάλυψης στοιχείων της λακωνικής γαστρονομίας και των συνηθειών των κατοίκων της Βαμβακούς, οι συμμετέχοντες ζυμώνουν συλλογικά και διακοσμούν μοναδικά, πρωτότυπα αρτοσκευάσματα.

Ηλικία 6-12 ετών | Είσοδος: 7 ευρώ

Πολυταξιδεμένες βαλίτσες

Περιηγητικά προγράμματα #05

Με οδηγό βαμβακίτικες ιστορίες μετανάστευσης, αποχωρισμών και ανταμωμάτων, κτίρια του χωριού και αντικείμενα, οι συμμετέχοντες γνωρίζουν σημαντικούς σταθμούς της πρόσφατης ιστορίας της Βαμβακούς, αναγνωρίζουν την αξία της κοινοτικής αυτοοργάνωσης και δημιουργούν τις δικές τους βαλίτσες, γεμάτες με τα πιο πολύτιμα «δώρα» για τις δικές τους ζωές και τόπους.

Ηλικία 6-12 ετών | Είσοδος: 7 ευρώ

Βρες βότανα στη Βαμβακού

Εργαστήρια

Μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια έρευνα, παροιμίες, αινίγματα και μύθους από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, οι συμμετέχοντες ανακαλύπτουν τα πιο χαρακτηριστικά φυτά και βότανα του Πάρνωνα, τα συνδέουν με την καθημερινότητά τους, πειραματίζονται με τις γεύσεις τους και γνωρίζουν τις θεραπευτικές ιδιότητές τους.

Ηλικία 6-12 ετών | Είσοδος: 7 ευρώ

Επιστροφή στη φύση, εικαστικά

Εργαστήρια

Σε όσα διαφορετικά και ιδιαίτερα καλλιτεχνικά ρεύματα κι αν εντάχθηκε το έργο τους, οι καλλιτέχνες από όλο τονκόσμο που θα μελετήσουν οι συμμετέχοντες σε αυτό το εργαστήριο έχουν ένα κοινό: σε κάποια στιγμή της ζωής τους άφησαν τις άμαξες, τα αυτοκίνητα και τη βοή της πόλης επέστρεψαν στις ρίζες τους και γύρισαν στη φύση. Ελάτε να το ανακαλύψουμε, να εμπνευστούμε και να δημιουργήσουμε, με θέμα μας τη Βαμβακού.

Ηλικία 6-12 ετών | Είσοδος: 7 ευρώ

Παιχνίδια, φυσικά

Εργαστήρια

Μέσα από διασκεδαστικές και ευφάνταστες δραστηριότητες εξερεύνησης, γνωρίζουν στοιχεία του φυσικού πλούτουτου Πάρνωνα, συλλέγουν υλικά από τη φύση, τα συνθέτουν και παίζουν με αυτά ομαδικά παιχνίδια παρατηρητικότητας, επιδεξιότητας και ταχύτητας.

Ηλικία 6-12 ετών | Είσοδος: 7 ευρώ

Θέατρο στη Βαμβακού

Θεατρικές ομάδες σχολείων για περαιτέρω επιμόρφωση ή νέες ομάδες που θα συσταθούν στα σχολεία ή ακόμα και μεμονωμένα άτομα, που θέλουν να μάθουν θέατρο. Με τα εργαλεία και τις τεχνικές του θεάτρου οι έφηβοι εξερευνούν τις δυνατότητες και τα εκφραστικά τους μέσα, με σκοπό να δημιουργήσουν ένα αισθητικά άρτιο παραστατικό αποτέλεσμα στο τέλος της χρονιάς.

Σχολικές επισκέψεις

Το σχολείο της Βαμβακούς, ανοίγει ξανά τις πόρτες του και καλεί τα σχολεία να εντάξουν τη Βαμβακού στις εκπαιδευτικές τους επισκέψεις, δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές να παρακολουθήσουν δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες στο πλαίσιο μιας εκπαιδευτικής επίσκεψης ή δραστηριότητας.

Δημοτικό σχολείο: Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη | Γυμνάσιο και Λύκειο: Τετάρτη και Πέμπτη | Διάρκεια εκ. προγράμματος 120’

Επαγγελματικός Προσανατολισμός

Απευθύνεται σε εφήβους που διανύουν τη φάση της αναζήτησης επαγγελματικής ταυτότητας. Πρόκειται για μια διαδικασία που διερευνά την προσωπικότητα, τις κλίσεις, τις ικανότητες, τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντα. Επίσης, βοηθά να εντοπίσει κανείς τα επαγγέλματα που του ταιριάζουν, αλλά και τις Σχολές στις οποίες μπορεί να εκπαιδευτεί σε αυτά

Μαθητές Γ' Γυμνασίου-Γ' Λυκείου